Jeg er flere gange blevet spurgt om hvordan jeg har farvet min barnevogn, så her kommer en lille diy guide til jer.

Jeg købte en billig brugt barnevogn, som trængte til en kærlig hånd da den var meget falmet. Efter en masse research fandt vi et produkt der hedder “simplespray” som www.tm-matrialer.dk forhandler til 118 kr pr dåse. Det lyder måske lidt dyrt når jeg siger du vist skal bruge et par dåser, men i forhold til hvad en ny barnevogn koster så det ikke så slemt (og jeg er ellers røv nærrig).

Her kan du se resultatet på hvordan en sort falmet barnevogn blev til en mørkebrun barnevogn.

Sådan farver du en falmet barnevogn
Resultatet efter jeg har farvet min falmet barnevogn

Fremgangsmåden er således:

1. Rengør barnevognen og lad den tørre,

2. Nu ville jeg personligt “afdække” de dele der ikke skal males med malertape (feks reflekser, lynlåse, knapper osv.) men hvis du føler dig meget sikker på du kan styre farven (hvilket jeg ikke kan da jeg altid får svinet mig selv og alt inden for 5 kilometers afstand, til) så kan du springe dette trin over.

3. Derefter tog vi farven og sprøjtede på grydesvampe og smurte det ud på barnevognen.

Tip: Prøv først et sted på barnevognen som ikke er synlig til du er sikke på om du kan lide farven, og til du får en fornemmelse for hvor meget der skal på af gangen for at undgå det går igennem ved feks. kalechen. Du kan evt tjekke først om der er noget ekstra “pap” imellem det yderste lag af kalechen og betrækket på indersiden, da dette er med til at forhindre det går igennem. På min barnevogn er der ikke noget ekstra imellem så det gik lidt igennem, men det ikke noget der genere mig, og jeg er overbevist om det skete fordi vi kom til at putte for meget på af gangen. I sidste ende er det en satsning man tager, men jeg har ikke fortrudt det

4. Nu skal du lade barnevognen tørre en dag eller to, jo længere jo bedre. Fordelen ved denne spray er helt klart den ikke skal fikseres med varme bagefter eller lign.

5. Når barnevognen er tør så ville jeg personligt lige tage en opvredet klud og tørre hele barnevognen af igen for at være sikker på det ikke smitter af nogen steder. Der står godt nok det ikke er skadeligt for børn, men jeg syntes stadig det ville være surt at barnet prøvede på at æde barnevognen og så endte med at være helt sort om munden.

Dette var lige fremgangsmpden i grove træk – Det var min kære mor der lavede det meste af arbejdet i sin tid, da man jo så vidt muligt ikke må lege med kemikalier som gravid, så jeg kan ikke helt forklare ned til mindste detalje hvordan det foregik. Dog går jeg ind for man prøver sig frem og finder ud af hvad der fungere bedst for en selv, da ikke alle menneskeer (eller barnevogne) er ens.

Et bonus tip, når vi snakker om at shine en brugt barnevogn op, er at give stellet en omgang med noget autosol og en grydesvamp for at få de små rustpletter væk. Efter sådan en tur så kan du med lidt arbejde så stellet til at se helt nyt ud.

Autosol kan feks.i thansen eller lignende butikker.

image

Link til TM Matrialers hjemmeside: HER
Direkte link til Simpelspray: HER

Hvis der er du er i tvivl om så ved jeg du kan ringe til dem, og så giver de fantastisk god vejledning.

God fornøjelse med projektet hvis du stadig har mod på at kaste dig ud i sådan en lille diy.

Comments

comments

10 comments on “DIY: Sådan farver du en falmet barnevogn”

 1. Hej. Tak for tippet. Har lige købt en brugt barnevogn og skal da helt sikkert prøve at genopfriske den.. hvor mange dåser købte i? 🙂

  • Hej Mia, Jeg er glad for du kan bruge tippet – vi er i hvert fald meget glade for resultatet.

   Jeg mener det var 2 dåser vi brugte, da den jo kun skulle opfriskes i farven, of ikke have et direkte farve skift 🙂 Jeg kan anbefale at ringe til tm-materialer og få en snak hvis der er noget du i tvivl om, da jeg kunne forstå på dem at der vist tit kommer nogen og køber denne farve for at friske deres barnevogne op 🙂

 2. Hej.
  Efter at have læst om dit barnevognsprojekt tog jeg springet og vovede mig ud i det… Og det er bare blevet så godt! Har en ældre Odder vogn, som faktisk stadig er lækker men var blevet meget trist og grå at se på. Nu er den flot og mørkeblå igen og ligner en million….
  Kan klart anbefale andre at gøre det samme. Selve farvningen tog ca. en time og spray malingen var let at arbejde med. Jeg gjorde det, at jeg sprayede på vognen og fordelte med en svamp. En flaske var nok for mig.
  Tusind tak for inspirationen…

  • Hej Karen hvor er jeg glad for du har haft succes med projektet 😀

   Det er nemlig som at få en ny barnevogn, bare billigere 😂👍 Du velkommen til at dele guiden så andre kan få glæde af det

 3. Har en vogn n?sten magen til, som jeg vil fixe lidt op Synes lillesoster fortjener en fin vogn, og den er bare falmet og kedelig at se pa nu ?? Har lige et sporgsmal i den forbindelse Lugter det meget af kemikalier efterfolgende, eller kan den tages i brug efter et dognstid med torring?

  • Jeg mener at jeg lod vores stå ude i garagen til luftning i et par dage eller en uges tid, men det lugter ikke syntes jeg – Så den stod kun ude for en sikkerheds skyld 🙂

 4. Hej. Det er fedt at læse om dit projekt, jeg har lyst til at gøre det efter. Min vogn er så bare en retro Silver Cross, hvor kun kaleche og overslag skal friskes op. Tror du en dåse maling er nok? Mvh Sarah.

  • Puha det svært at sige, jeg ville evt råde dig til at kontakte TM-Materialer – De mere rutineret i at vurdere hvor langt en dåse rækker 😀

 5. Hej 😊
  Lige et par spørgsmål – kan du mon sige noget om hvordan stoffet reagerer? Bliver det stift eller er det som inden malingen? Og hvordan ser den ud på længere sigt? Holder den sig fortsat pæn?
  Mvh Pernille

  • Hej, du må undskylde det sene svar men din kommentar var forsvundet imellem en masse spamkommentare. KÆMPE undskyld!

   Jeg synes selv at stoffet er som det var i starten, og den dag i dag synes jeg stadig barnevognen er pæn. Den er gået videre i av til ungernes dagplejer her for nogen måneder siden, men af hvad jeg husker så ligner den stort set sig selv, selvom den er snart 5 år gammel (Altså siden jeg købte den brugt).

   Jeg mener jeg har nogen billeder til at ligge af den som jeg tog inden jeg gav den videre, så dem vil jeg lige prøve og finde til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.